Huurders Woldringcomplex: “Woldring Verhuur, je bent peperduur”

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Huurders van het Woldringcomplex aan de Friesestraatweg gaan dinsdag samen met ROOD, jong in de SP, een gouden ‘luisterend oor’ aanbieden aan Woldring Verhuur. Het gouden oor staat als symbool voor de slechte communicatie en service.

Behalve het gouden ‘luisterend oor’ wordt er ook een zwartboek overhandigd. In dit zwartboek zijn klachten van huurders opgenomen die variëren van slechte oplevering van de appartementen en studio’s, onterechte verhuiskosten en veel te weinig parkeerplaatsen. Eén van de huurders laat weten: “Mijn grootste klacht is wel de huurprijs, voor wat ik krijg betaal ik teveel geld. Ook een groot minpunt is de eindafrekening van de energie voor 2020. Die hebben we vorige week pas gekregen. De vaste kosten daarvan zijn hoog en we hebben daar zelf geen keuze in. Woldring Verhuur, je bent peperduur.”

Vastgoedcowboys
De huurders hebben zich samen met ROOD en de SP georganiseerd. “Al jaren kunnen vastgoedcowboys hun gang gaan in de stad”, vertelt ROOD-woordvoerder Hans de Waard. “Het is goed dat huurders zich daar tegen verzetten en wij zullen daarin steunen.” ROOD en de SP hebben het afgelopen decennium veel ervaring opgedaan met acties tegen huisjesmelkers. Zo heeft men er onder andere voor gezorgd dat er een meldpunt is gekomen voor ongewenst verhuurdersgedrag. Met dit meldpunt hebben gemeenten een middel in handen om boetes uit te kunnen delen, en zelfs de verhuurvergunning intrekken als de verhuurder het echt bont maakt. “We willen dat de gemeente gebruik gaat maken van de middelen die er zijn om huurders te beschermen tegen huisjesmelkers als Woldring Verhuur.”

Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag
Het is niet de eerste keer dat het Woldringcomplex in het nieuws komt. Ook eerder klaagden huurders al over problemen. Huurders hebben aangegeven dat de problemen nog altijd onvoldoende worden opgelost. Ook gaat men de klachten melden bij het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag zodat de gemeente in kan gaan grijpen.”