Het Kopland en Zienn gaan samen verder als Wender

nieuws
Foto: Joram Krol Photography

Het Kopland en Zienn gaan samen verder onder de nieuwe naam Wender. Dat is woensdag bekendgemaakt.

De samenwerking tussen beide organisaties startte vijf jaar geleden. Drie jaar geleden kreeg men al een gezamenlijk bestuur. In de afgelopen 36 maanden is er gewerkt aan het opzetten van een gezamenlijke identiteit. “Hier hebben we uitgebreid de tijd voor genomen en dit hebben we in afstemming gedaan met de Raad voor Medezeggenschap, cliëntenraad en de regio- en clusterhoofden”, zegt bestuurder Marita Schreur. “We hebben een gezamenlijke missie en visie met de drie kernwaarden: bezieling, vakmanschap en lef. De kernwaarden en de pijlers zijn belangrijk voor medewerkers; zij herkennen zich hierin. Deze zelfde uitgangspunten omarmen we nu met de nieuwe gezamenlijke naam Wender. Een juridische fusie is wellicht een volgende stap, maar hier nemen we de tijd voor en betrekken we collega’s in.”

Voor de naam Wender is gekozen omdat het een betekenisvolle naam is. Het staat voor draaien, keren en wenden. “En het staat symbool voor mensen die op een keerpunt in hun leven staan. Die een andere, positieve wending aan hun leven willen geven. We zijn heel blij met deze stoere en betekenisvolle naam. Een interne werkgroep heeft de naam gecreëerd, het straalt uit waar we voor staan en het past goed bij wat we willen zijn voor onze cliënten.”

Deel dit artikel: