Groningse jongeren vallen net buiten de prijzen in finale FIRST LEGO League

nieuws
Foto: De Jonge Onderzoekers

Het team It’s Playtime uit Groningen dat zaterdag deelnam aan de finale van de FIRST LEGO League Benelux is net buiten de prijzen gevallen.

De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd waarbij jongeren in de leeftijd van 9 tot en met 15 jaar kennis maken met de maatschappelijke rol van wetenschap en techniek. “Het was een hele mooie dag”, vertelt Carleen Baarda die vanuit De Jonge Onderzoekers betrokken was als Regiopartner. “Door de coronacrisis moest de finale op een andere manier gehouden worden dan wat we gewend zijn. De vier teams uit het Noorden, die zich voor de finale geplaatst hadden, verzamelden zich in het Ubbo Emmius-schoolgebouw in Stadskanaal. Daar kreeg ieder team een eigen lokaal waar gewerkt kon worden aan de opdrachten.”

Zo was er een innovatieproject, het ontwerpen, bouwen en programmeren van een robot, robotwedstrijden en een core values-opdracht. “Het was super leuk om weer eens op een andere locatie te zijn in plaats van in ons eigen gebouw. Het beoordelen van de opdrachten ging door middel van live-streaming. Een jury beoordeelde de opdrachten. In de middag maakten zij de winnaars bekend. Helaas zaten wij daar niet bij, een team uit Stadskanaal viel wel in de prijzen.”

“We hebben het vandaag superleuk gehad”, laat de coach van de groep uit Groningen weten. “De organisatie had het allemaal goed geregeld, zodat we veilig met de andere teams bij elkaar konden zijn. Erg leuk dat het zo kon. Ons team heeft de zesde plaats gehaald in de puntenwedstrijd en daar zijn we erg trots op.” De winnaar van de wedstrijd zal namens de Benelux deel nemen aan een Virtual Open Invitational waar teams uit de hele wereld aan deel nemen.

Deel dit artikel: