Gemeente praat niet meer met ontwikkelaar over Knarrenhof in Meerstad

nieuws
Een vergelijkbaar Knarrenhof in Zwolle - Foto: Knarrenhof

De gemeente Groningen heeft de gesprekken met de Stichting Knarrenhof, over een nieuw op te zetten wooncomplex in Meerstad, voor onbepaalde tijd gestaakt. Dat laten wethouders Roeland van der Schaaf en Inge Jongman vrijdag weten aan de gemeenteraad.

Volgens de wethouders verliep de samenwerking tussen de landelijk ontwikkelaar van het concept, de Stichting Knarrenhof, en de gemeente Groningen als tijden moeizaam. “Omwille van de voortgang en een goede afronding van een traject van deze vorm van ouderenhuisvesting, beschouwen we de ontwikkelaar van het concept Knarrenhof niet langer als gesprekspartner”, zo stellen de stadsbestuurders.

De wethouders benadrukken dat de samenwerking met de bewonersinitiatieven (Noaberhof en Garmerheerd) wel wordt voortgezet, maar dat de gemeente niet meer tussen de bewonersgroepen en de ontwikkelaar wil zitten.  “De gemeente Groningen hecht veel belang aan goede huisvesting voor ouderen”, zo stellen de wethouders. “We zijn met een aantal initiatiefnemers in gesprek over concrete locaties, waaronder in Meerstad.”

De bouw van een Knarrenhof in de gemeente Groningen is al acht jaar een moeilijke situatie voor de initiatiefnemers van een dergelijk complex. De Stichting Noaberhof wil in de Zeilen II in Meerstad 28 seniorenwoningen bouwen in een hofje, waarin de mensen zorg dragen voor elkaar. Eind maart organiseerde de voorstanders van een dergelijk wooncomplex nog een demonstratie op de Grote Markt.