Fout gestalde fietsen worden sneller verwijderd

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Fietsen die in de binnenstad buiten de aangewezen fietsparkeerplekken staan, worden voortaan sneller verwijderd. Dat heeft de gemeente woensdag aangekondigd.

Eerder hadden foutparkeerders na constatering van de overtreding een uur de tijd om hun karretje alsnog correct te stallen. Vanaf nu mag de gemeente een fout gestalde fiets al na een kwartier verwijderen. Voor fietsen die langer dan vier weken ongebruikt in de openbare ruimte staan, wordt de termijn verkort van 14 dagen naar 7 dagen. Rijwielen die de gemeente heeft weggehaald, kunnen opgehaald worde op de Ossenmarkt.

Op 1 juni vorig jaar is voor een deel van de binnenstad een fietsparkeerverbod ingevoerd. De gemeente deed dat om voor voetgangers tijdens de coronapandemie meer ruimte te maken in het kernwinkelgebied. “Om te voorkomen dat de geparkeerde fietsen leiden tot onvoldoende ruimte voor voetgangers om de anderhalve meter in acht te kunnen nemen, gaan we nu strenger handhaven,” aldus wethouder Philip Broeksma.

Deel dit artikel: