Donar verrassend uitgeschakeld in DBL Cup

Donar is uitgeschakeld in de strijd om de DBL Cup. De Groninger basketballers verloren woensdagavond in het Gelderse Bemmel verrassend van Yoast United, nieuwkomer in de Dutch Basketball League. Het werd in deze wedstrijd in de kwartfinale na een zinderende slotfase 97-91.

Beide ploegen maakten er een mooie wedstrijd van, waarin veel werd gescoord. Dat was al zo in het eerste kwart, dat eindigde bij 29-31. Bij rust was het verschil nog steeds klein: 48-52. In het derde kwart vlogen de driepunters Donar om de oren, terwijl de Groningers zelf maar 13 punten wisten te maken. Aan het eind van kwart stond Yoast United voor met 77-65, het grootste verschil in de wedstrijd.

In het vierde kwart leek Yoast de wedstrijd helemaal uit handen te geven. De ploeg van oud-Donarspeler Matthew Otten leek verkrampt en wist in de eerste 5 minuten niet tot scoren te komen, terwijl Donar in die fase 10 punten maakte. Toen Donar op 79-83 kwam, met nog 3,5 minuut op de klok, leken de Groningers aan het langste eind te gaan trekken. Maar toen herpakte Yoast zich. De driepunters vielen weer, en in 2 minuten was de situatie helemaal omgedraaid: 90-83. Het werd nog spannend toen Thomas Koenis met een dunk zorgde voor 93-91 met nog 8 seconden tot het eindsignaal, maar Yoast United kon daarna nog 4 vrije worpen schieten.

Topscorers bij Donar waren Jarred Ogungbemi-Jackson met 21 punten, Leon Williams met 19 punten en Henry Caruso met 17 punten. Bij Yoast United was Jett Speelman topscorer met 23 punten.

Er waren woensdagavond meer verrassingen in de kwartfinale van de DBL Cup: Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball uit Rotterdam won van Heroes Den Bosch, en BAL uit Weert was te sterk voor ZZ Leiden. Daarmee is de top 3 van de Dutch Basketball League uitgeschakeld voor de beker.

Voor Donar rest de strijd om het landskampioenschap, die op 8 mei begint.