Corona-uitbraak Martini Ziekenhuis onder controle na 22 besmettingen en twee sterfgevallen

nieuws

Volgens het Martini Ziekenhuis is de uitbraak van het coronavirus op de verpleegafdeling voor cardiologie onder controle. Het ziekenhuis verwacht dat er geen nieuwe besmettingen vanuit de brandhaard meer bij gaan komen.

In totaal zijn, sinds eind maart, twaalf medewerkers en tien patiënten besmet geraakt als gevolg van de uitbraak. Twee patiënten zijn overleden. Inmiddels zijn, op één na, alle besmette patiënten weer thuis.

‘Snel ingrijpen heeft gewerkt’

“We hebben heel uitgebreid en herhaaldelijk getest,” zegt Melchior Oldenburger, afdelingshoofd Infectiepreventie. “Door dit uitgebreide bron- en contactonderzoek én snelle, aanvullende maatregelen hebben we meer besmettingen weten te voorkomen. ”

“Deze besmettingen zijn uiteraard heel naar voor alle betrokkenen”, vertelt Ton Tiebosch, bestuurslid van het ziekenhuis. “‘Tegelijk ben ik ook opgelucht dat deze uitbraak relatief snel onder controle is en zich niet verder heeft kunnen verspreiden in ons ziekenhuis. Een pluim voor de collega’s die zo snel en adequaat gehandeld hebben!”

Vanaf zondag weer bezoek mogelijk

De hartbewaking en het observatorium van de afdeling gaan vanaf vrijdag 9 april weer volledig werken volgens het gebruikelijk schema.  De verpleegafdeling Cardiologie doet dat vanaf zondag 11 april. Patiënten van de verpleegafdeling kunnen dan ook weer bezoek ontvangen.

Deel dit artikel: