Amerikaanse verdachte (32) steekpartij Van Houtenlaan uitgeleverd

De politie heeft donderdagmiddag ook de tweede verdachte van de steekpartij tegen twee agenten aan de Van Houtenlaan aangehouden en in Nederland ingesloten. Dat maakte de politie vrijdagmiddag bekend.

De 32-jarige Amerikaanse verdachte werd uitgeleverd uit Frankrijk. De medeverdachte van de Amerikaan, een 20-jarige man uit Winschoten, zit al sinds eind maart vast in Nederland.

Bij de steekpartij, die op 10 maart plaatsvond, raakte één van de twee betrokken agenten ernstig gewond aan zijn hoofd en zijn hals. De politie stelde vervolgens een klopjacht in naar de twee verdachten.

Twee dagen later deed de politie uitgebreid onderzoek in een woonboot aan het Winschoterdiep, waar de verdachten de nacht doorbrachten na de steekpartij. Vervolgens vetrokken ze per auto naar Noord-Frankrijk, waar ze met hulp van de Belgische politie werden aangehouden.

Deel dit artikel: