Zwaan met visdraad om poot en vleugels is hulpverleners te snel af

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Hulpdiensten moesten woensdag aan het einde van de middag in actie komen aan de Noorddijkerweg voor een zwaan in problemen. Het dier was de hulpdiensten echter te snel af.

Rond 17.30 uur kwam de melding binnen waarop duikers van de brandweer en ook medewerkers van de Dierenambulance ter plaatse gingen. “We hadden een melding gekregen van de ganzendames Linda en Evelien”, vertelt een medewerkster van de Dierenambulance. “Zij hadden aan de Noorddijkerweg een zwaan gespot die visdraad, vishaak en dobber om een poot en vleugels had zitten. Wij hebben geprobeerd het dier te vangen om het te kunnen helpen. Maar helaas had het beest nog teveel energie en vluchtte het iedere keer weg. Ondanks de visdraad kan het nog zwemmen en vliegen.”

Hulpdiensten zijn daarop teruggekeerd naar de kazerne. “Maar de ganzendames houden de situatie in de gaten. De hoop is dat het dier naar een smallere sloot gaat, waar we de zwaan makkelijker kunnen vangen. Mocht hij daar gespot gaan worden dan komen wij direct in actie. De verwachting is dat we de zwaan eerdaags kunnen helpen en kunnen ontdoen van het visdraad.”

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl