Zorginstellingen Noord-Nederland willen personeel verleiden tot carrièreswitch

nieuws
Foto: Lentis

Met een nieuw online platform en de campagne ‘Mij’n zorg’ starten vijf instellingen voor GGZ en verslavingszorg uit Noord-Nederland een nieuw samenwerkingsverband om meer zorgprofessionals te verleiden tot een carrière in dit vakgebied.

Bij GGZ Drenthe, GGZ Friesland, Lentis, Verslavingszorg Noord Nederland en de Van Mesdagkliniek werken nu 1.100 mensen minder dan vijf jaar geleden. Dat is veel te weinig, want de hoeveelheid werk is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen.

“De campagne ‘Mij’n zorg’ is gericht op studenten, zorgprofessionals en mensen die een carrièreswitch overwegen”, vertellen de
initiatiefnemers. Volgens hen is ggz een ondergeschoven kindje bij veel opleidingen. “Er is in de eerste studiejaren weinig aandacht voor. En onbekend maakt onbemind. Daardoor lopen we veel toekomstige professionals mis. Dit kan leiden tot nog grotere arbeidstekorten.”