Tijdens Hemelvaart mogelijk dag en nacht overlast rond Ring-Zuid bij De Frontier

nieuws
Foto: Aanpak Ring-Zuid

Omwonenden van zuidelijke ringweg, in de omgeving van de nieuwe, verdiepte ligging, moeten tijdens het Hemelvaartsweekend rekening houden met overlast. Combinatie Herepoort gaat van zaterdag 8 tot maandag 17 mei dag en nacht aan het werk.

Tijdens de week van Hemelvaart wordt het spoordek over de nieuwe, verdiepte ligging van de ringweg gereden. Het dek waarop de trein gaat rijden, wordt nu naast het spoor opgebouwd. “In deze relatief korte periode moet er veel gebeuren”, zo schrijft Aanpak Ring-Zuid dinsdagmiddag. “We moeten onder andere het spoor tijdelijk weghalen, het spoordek op zijn plek rijden en daarna het spoor weer terugbouwen.”

Daarom wordt er dag en nacht doorgewerkt en kunnen omwonenden, ook in de weekenden, overlast ondervinden van de werkzaamheden.

Geen treinen en afgesloten wegen

Tijdens de week van Hemelvaart (vanaf 13 mei) is er geen treinverkeer mogelijk tussen het Hoofdstation en Europapark.

Ook is de Verlengde Lodewijkstraat, ter hoogte van De Frontier, afgesloten vanaf vrijdag 2 april tot zondag 23 mei. Voor fietsers en voetgangers is de Verlengde Lodewijkstraat dicht vanaf maandag 19 april. De Helperzoom is vanaf 7 april tot 23 mei dicht voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen hier wel passeren, behalve in de weekenden van 9 op 12 april en 30 april op 3 mei.