‘Tarieven sportclubs omlaag naar niveau Haren’

sport
Meisjes elftal viert doelpunt, foto Andor Heij

De tarieven voor sportclubs in de gemeente Groningen moeten omlaag. Dat vinden de Stadspartij en het CDA.

Het college van B&W willen de tarieven voor de sportclubs in Haren en Ten Boer op het niveau van de clubs in de stad brengen. Volgens het CDA en de Stadspartij gaat dat de clubs duizenden euro’s extra kosten.

Beide partijen willen dat alle clubs hetzelfde gaan betalen als in de voormalige gemeente Haren. “In plaats van uit te gaan van het duurste tarief, draaien wij het liever om”, aldus Rene Bolle van het CDA.. “De harmonisatie is een perfecte gelegenheid om verenigingen minder te laten betalen. We willen het zo toegankelijk mogelijk maken voor mensen om samen met anderen te voetballen, basketballen of hockeyen. Daarnaast hebben verenigingen door de coronacrisis een financieel zwaar jaar achter de rug.”

Volgens Amrut Sijbolts van de Stadspartij hebben inwoners van Haren en Ten Boer al heel veel extra kosten gekregen sinds de gemeentelijke herindeling: “De invoering van de hondenbelasting, de afschaffing van Diftar, het verhogen van de toeristenbelasting en nu het voorstel om de sporttarieven te verhogen. Veel inwoners uit Haren en Ten Boer zijn niet al te gelukkig met de gevolgen van de herindeling. Reden te meer om af te zien van deze nieuwe kostenpost”.