Sportpark Esserberg vervangt één grasveld door kunstgras

nieuws
Foto Andor Heij: Esserberg Helpman avond

Het gemeentebestuur stelt een krediet van 900 duizend euro beschikbaar voor het aanleggen van een nieuw kunstgrasveld op Sportpark Esserberg.

Uit onderzoek blijkt dat er op dit sportpark knelpunten bestaan voor wat betreft de capaciteit voor trainingen en wedstrijden. Dit kan voor een groot deel opgelost worden door een natuurgrasveld te vervangen door een kunstgrasveld.

Het Sportpark Esserberg telt onder meer vier voetbalvelden met natuurgras, drie met kunstgras en één combiveld van kunstgras voor rugby en voetbal. De velden worden gebruikt door Be Quick 1887, vv Helpman, Rugbyclub Groningen en een aantal scholen. Het omzetten van één natuurgrasveld naar kunstgras betekent 880 uur méér trainingscapaciteit. Ook kunnen er meer wedstrijden worden gespeeld.

Voor de aanleg is inmiddels aanvullende dekking gevonden, want de structurele dekking was niet toereikend. Die middelen zijn inmiddels volledig uitgeput, zo stelt de gemeente. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met het plan.

Deel dit artikel: