Rijk vergoedt groot deel van kosten voor evenementen na 1 juli

nieuws
Het Paradigm Festival in 2018. Foto: Erick Bakker

Concerten, festivals en sportwedstrijden die vanaf 1 juli gepland worden, maar toch moeten worden afgeblazen door de coronacrisis, kunnen aanspraak maken op een vergoeding van 80 procent van het Rijk. Daarvoor maakt het demissionaire Kabinet vrijdag 385 miljoen euro vrij.

Volgens de NOS komen staatssecretaris Mona Keijzer en minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) met een regeling, waardoor organisatoren 80 procent van de kosten vergoed krijgen als hun evenement wordt afgeblazen. Voor de rest van de kosten kunnen de organisaties een lening aanvragen.

Het Kabinet komt met de regeling, omdat het verwacht dat begin juli alle volwassenen minstens één inenting hebben gehad.

De regeling geldt tot 31 december. Ook evenementen die vorig jaar gehouden zouden worden, maar zijn verplaatst naar een datum na 1 juli, kunnen aanspraak maken op een vergoeding.