Posteractie Partij voor de Dieren: “Het is een stadspark, geen pretpark!”

nieuws
Poster via Partij voor de Dieren

De Groningse afdeling van de Partij voor de Dieren heeft een protestfilmpje gemaakt en een posteractie georganiseerd tegen de plannen die het college van B&W heeft met het Stadspark.

Verspreid over de omliggende stadswijken hangen ruim honderd posters achter woningruiten met de tekst: “SSSSSStttttt… Geen herrie in het Stadspark!”

“In een tijd waarin de natuur zo ontzettend onder druk staat, moet je stevig inzetten op het versterken van de biodiversiteit en dat niet willen beperken tot alleen de Heemtuin en directe omgeving daarvan”, aldus Kirsten de Wrede, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. “Waarom focus je niet in het hele park op versterken van de natuurwaarden? Daar is een park toch voor bedoeld? Het is een stadspark, geen pretpark!”

Gemeente wil meer ruimte voor evenementen en recreatie

De gemeente wil dat meer mensen gebruik gaan maken van het Stadspark. Door de drafbaan weg te halen, moet er ruimte komen voor grote concerten en evenementen. Ook worden auto’s verder geweerd en komt er ruimte voor extra voorzieningen als kleinschalige horeca en mogelijk een skatebaan. Ook het omvormen van de vijvers tot zwemwater is een optie.

 

Deel dit artikel: