Toch koersen op drafbaan in juli en augustus

nieuws
Foto: Bas Huybers

De Koninklijke Harddraverij- en Renvereniging Groningen mag toch twee koersen organiseren op de drafbaan in juli en augustus. Daarmee gaat in ieder geval één wens van de vereniging, het organiseren van de jaarlijkse Sweepstakes Trials, in vervulling.

Na de eerdere besluiten van de gemeente leken zowel de Trial(s), die op 18 juli zullen worden verreden, als de Klassieke Sweepstakes op 1 augustus, niet meer verreden te kunnen worden. Het enige wat de koersen nog in de weg lijkt te staan, zijn de coronamaatregelen. Want koersen zonder een beperkte hoeveelheid publiek is, zo stelt de drafbaan, niet volwaardig koersen.

De KHRV is druk in gesprek met zowel de collegepartijen als de oppositiepartijen in de gemeenteraad om de drafbaan alsog een plek te geven in het vernieuwde Stadspark. De raadsfracties van VVD, de Stadspartij, 100% Groningen, CDA, PVV en Student & Stad lieten eerder deze maand al weten dat ze een dergelijk initiatief wel zien zitten, of allerminst een nieuw onderzoek willen naar het kostenplaatje voor de drafbaan.

De rechtszaak die de vereniging aanspande tegen de gemeente om de ontruiming van de drafbaan aan te vechten, gaat volgens de KHRV wel door. Ook in het najaar wil de vereniging nog koersen organiseren. Op 13 april is de hoorzitting hiervan en enkele weken later mag de uitspraak worden verwacht.

 

 

Deel dit artikel: