Meer studieplekken voor studenten

De Rijksuniversiteit Groningen heeft besloten het aantal studieplekken op te schalen naar 650 omdat er vanuit de studentenbond en de raad van studenten veel vraag naar was. Eerder konden alleen kwetsbare studenten een plekje reserveren maar sinds vandaag kunnen alle studenten dit.

‘Ik denk dat je tegenwoordig wel kan zeggen dat elke student een kwetsbare student is’ zegt Rozemarijn Gierkink, de fractievoorzitter van Lijst Calimero. ‘Studenten zitten vaak maar op 12 vierkante meter dus ik ben blij dat zij nu even uit huis kunnen om te studeren’ zegt Gierkink.

Volgens Jouke de Vries, de voorzitter van het college van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, zijn 650 plekken genoeg plekken. ‘De plekken zitten niet dagelijks vol’ aldus de voorzitter. Rozemarijn Gierkink is het hier echter niet mee eens. ‘Er zijn 36.000 studenten die studeren aan de universiteit en voor maar 650 van hen is er plek’ zegt zij.

Deel dit artikel: