IMG kende vorig jaar bijna half miljard euro toe aan bevingsgedupeerden

nieuws

In 2020 kende het Instituut Mijnbouwschade 497 miljoen euro aan schadevergoeding toe aan Groningse aardbevingsgedupeerden. Daarmee is inmiddels 871 miljoen euro aan schadevergoeding uitgekeerd, sinds de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen begin 2018 begon met de afhandeling van bevingsschade.

Uit het jaarrapport van het IMG over 2020 blijkt dat vanaf maart 2018 bijna 95.000 verzoeken zijn ingediend voor vergoeding van scheuren in muren en andere fysieke schade.

Naast de schadevergoeding betaalde het IMG in 2020 nog eens 184,5 miljoen aan uitvoeringskosten. Voor elke euro aan vergoeding van fysieke schade was 56 cent aan uitvoeringskosten nodig.

Nog geen immateriële schade uitgekeerd

Voor immateriële schade is er nog geen schadevergoeding toegekend, zo stelt het IMG De voorbereiding van deze regeling kostte tot op heden bijna 700.000 euro, nog voordat er compensatie werd uitbetaald.

Deel dit artikel: