Hardrijder krijgt gezicht vol pepperspray bij arrestatie

nieuws
foto: Andries Oord

De politie heeft maandagavond pepperspray gebruikt bij de aanhouding van de bestuurder van een personenauto in Groningen. De man weigerde mee te werken bij zijn staandehouding voor een grove snelheidsovertreding.

De bestuurder reedt met een snelheid van 114 kilometer per uur over de ringweg van Groningen. Toen de politie de man een stopteken gaf, riep hij uit zijn raam dat hij niet van plan was om te stoppen.

Toen de man toch gestopt was (vermoedelijke bij zijn huis), wilde hij zijn identificatie niet tonen. Al scheldend en tierend liep de man weg bij de agenten. Na meerdere waarschuwingen kreeg hij daarop een lading pepperspray in zijn gezicht. Daarop kon de verdachte worden aangehouden en ingesloten.

De man kreeg vier bekeuringen aan zijn broek, evenals een EMG-cursus bij het CBR.