Groningse politie gaat FIFA en Call of Duty spelen met jongeren: “Om contact met elkaar te hebben”

nieuws
Foto: Fake Fake from FreeImages

Agenten van de Groningse politie gaan de komende weken gamen met jongeren. Dat laat de politie Groningen Zuid weten op haar Instagram-pagina.

Het gamen is één van de initiatieven om het contact met jongeren te herstellen. Voor de coronacrisis kwamen wijkagenten en jongeren elkaar tegen op straat. Door de lockdown en de avondklok zijn de contacten verwaterd terwijl de politie het wel belangrijk vindt dat jongeren laagdrempelig hun verhaal kunnen doen. Daarom kruipen agenten achter de PlayStation om het online tegen jongeren op te gaan nemen en ondertussen met hun in gesprek te gaan.

Fortnite en Call of Duty
Vanavond om 19.00 uur kunnen jongeren voor het eerst een spelletje spelen tegen agenten. Op het programma staat een potje FIFA21. De komende weken zal er wekelijks gespeeld gaan worden waarbij de politiemensen zich ook gaan wagen aan Fortnite en Call of Duty Warzone. Deelnemen kan door vanavond tussen 19.00 en 21.00 uur te zoeken op je PlayStation 4 naar ‘Politie Groningen’.

Pilot
Het is niet voor het eerst dat de politie aan het gamen slaat. Afgelopen zomer deed de politie in de gemeente Westerkwartier mee met een landelijke pilot ‘Politie Gaming!’ Deze pilot was een succes en wordt nu dus verder uitgerold.