“Groninger Forum moet open voor jongeren”

nieuws
Foto: Rick van der Velde

De raadsfracties van GroenLinks, ChristenUnie en Student en Stad willen weten waarom het Groninger Forum nog steeds niet opengesteld is voor jongeren, ondanks beloften van de gemeente.

Twee weken geleden maakte het gemeentebestuur bekend dat ze het Forum zou openstellen voor jongeren. De toezegging kwam naar aanleiding van een debat over de welzijnscrisis onder Groningers, en specifiek onder jongeren, “Sinds dinsdag weten we dat de beperkingen nog maanden duren,” zegt raadslid Nick Nieuwenhuijsen van GroenLinks. “Het is daarom ontzettend belangrijk dat er snel meer werk-, studie- en ontmoetingsplekken voor hen komen – coronaproof natuurlijk. Het Forum is daarvoor zéér geschikt.”

Veel studenten en jongeren hebben al maanden last van mentale klachten. “Niet voor niets stonden er twee weken geleden meer dan 600 studenten op de Vismarkt om aandacht te vragen voor vooral hun mentale en ook fysieke welzijn,” zegt Steven Bosch (S&S). “Er is gewoon letterlijk meer ruimte nodig en dat kan de gemeente leveren.” De drie fracties zeggen erop te rekenen dat het Forum, zoals toegezegd, op zeer korte termijn opengaat voor jongeren.