Groninger Bodem Beweging: “Niet vervolgen NAM klap in het gezicht van gedupeerden”

nieuws
Foto via Facebook Jelle van der Knoop

Jelle van der Knoop, voorzitter van de Groninger Bodem Beweging noemt de beslissing van het Openbaar Ministerie om de NAM niet te vervolgen ‘onbegrijpelijk’.  Het OM concludeerde vanochtend dat de bewoners van het aardbevingsgebied nooit in direct levensgevaar waren. 

“Bij veel gedupeerden was er sprake van direct instortingsgevaar. Ik had er niet aan moeten denken wat er was gebeurd als zij nog een dag langer in hun woning waren geweest,” zo laat Van der Knoop weten.

Volgens Van der Knoop is het dan ook een klap in het gezicht van veel mensen. “Eigenlijk beweert het OM hiermee dat er nooit sprake is geweest dat huizen versterkt zouden moeten worden.”

Deel dit artikel: