Gemeente wil betere sportcultuur voor lhbti-ers

sport

De gemeente Groningen wil samen met de Alliantie Gelijkspelen 4.0 de acceptatie van lhbti-ers in de sport vergroten. De Alliantie is een samenwerkingsverband van allerlei sportorganisaties.

Het streven is een sportcultuur waarbij seksuele voorkeur en genderidentiteit geen rol spelen. Bij lhbti gaat het om lesbiennes, homo’s, transgenders, biseksuelen en intersekse personen. “Wij vinden dat iedere Groninger de positieve effecten van sporten en bewegen moet kunnen ervaren,” aldus wethouder Glimina Chakor.

Samen met de Hanzehogeschool, Huis voor de Sport en COC Groningen en Drenthe wordt een speciaal programma gemaakt voor trainers, coaches, spelers en bestuurders van sportclubs. Het programma bestaat uit een startbijeenkomst, ondersteuning door een deskundige, een onderzoek, en workshops voor jeugd en volwassenen.

De startbijeenkomst en eerste workshops vinden plaats tijdens de Nationale Sportweek, van 18 t/m 27 september. De kosten bedragen 14 duizend euro en worden betaald door de Alliantie en gemeente Groningen.

Deel dit artikel: