Gemeente helpt lokale ondernemers met opstart na lockdown

Het gemeentebestuur gaat ondernemers helpen voor het geval de rijksoverheid versoepelingen van de coronamaatregelen aankondigt Daarmee kunnen zij zich voorbereiden op de heropening na de lockdown.

Zo wordt de tijdelijke terrasuitbreiding verlengd tot eind dit jaar. De regeling zou op 1 april dit jaar aflopen. Horecaondernemers krijgen zo meer ruimte voor hun bedrijf. Er wordt dit jaar ook geen precariobelasting op terrassen in rekening gebracht.

Tot 1 juni zijn geen evenementen toegestaan, maar de gemeente verwacht dat de druk op de binnenstad deze zomer weer toeneemt. In principe moeten terrassen wijken voor evenementen, maar vanwege het belang van de spreiding van bezoekers stimuleert de gemeente organisatoren om hun evenementen buiten de binnenstad te houden.

Verder blijft de verruiming van openingstijden voor supermarkten en drogisterijen gehandhaafd tot 1 juli. Zij mogen op zondag van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds open zijn. Diverse winkelpanden die nu leegstaan krijgen de komende tijd een creatieve invulling. Ook zal de gemeente lokaal ondernemerschap zoveel mogelijk promoten, evenals campagnes van Marketing Groningen en het online platform Warenhuis Groningen.