Flinke aanloop bij boekhandel Godert Walter

De coronamaatregelen zijn sinds deze week enigszins versoepeld. Klanten kunnen een afspraak maken bij de winkeliers en een tijdslot van 10 minuten reserveren. Boekhandel Godert Walter maakt hier gebruik van en heeft flink wat aanloop.

‘Gisteren waren er al erg veel aanmeldingen. De klanten hadden zin om de winkel weer fysiek te mogen bezoeken’ zegt Allard Steenbergen, de mede-eigenaar van de boekhandel. ‘Wij plannen twee klanten per twintig minuten. Voor kleinere winkels zijn zes klanten in het uur dan toch heel wat’ zegt hij.

6 Maart zou normaal gesproken de Boekenweek beginnen. Voor veel boekwinkels is dit een drukke periode met veel omzet. ‘Tijdens de Boekenweek is de drukte te vergelijken met de Sinterklaasgekte. Maar we stellen het feestje even uit’ zegt Allard. Door de coronamaatregelen is het evenement verplaatst naar de zomer.