Farmers Defence Force daagt minister voor rechter om uitspraak over protest in Stad

nieuws
Foto Erick Bakker

Boerenactiegroep Farmers Defence Force eist 50.000 euro van minister Sigrid Kaag voor smaad en laster. Ze zou de groep hebben aangewezen als verantwoordelijk voor het omver rijden van hekken, tijdens het boerenprotest in oktober 2019 in de binnenstad van Groningen. De actiegroep zegt tegen De Telegraaf op 16 maart aanstaande een rechtszitting te hebben aangevraagd.

Tijdens de uitzending van Nieuwsuur van 21 januari jongstleden stelde Kaag het volgende: “Farmers Defence Force, die eerst de hekken omrijdt, journalisten bedreigt en uiteindelijk dan wel door het kabinet ontvangen wordt. Dat vind ik ondenkbaar.” FDF-voorzitter Mark van den Oever stelt tegen De Telegraaf dat zijn organisatie daar niets mee te maken had. Het ging om een actie van LTO.

Een aangetekende brief van FDF, waarin de boerenactiegroep van Kaag eiste dat ze haar woorden terugnam, vond volgens FDF geen gehoor bij de minister. De actiegroep is nu nog wel bereid om de zaak te seponeren als de minister een schikkingsvoorstel doet.