Datalek bij Instituut Mijnbouwschade minder groot dan gedacht

nieuws
Foto: Christiaan Colen via Flickr (CC BY-SA 2.0)

Na onderzoek blijkt dat van de 40.000 foutief verplaatste documenten bij het Insituut Mijnbouwschade slechts 2.600 onterecht zichtbaar waren voor mensen die kunnen inloggen bij het instituut. Dat maakte het IMG donderdagmiddag bekend.

Met de overgang naar het nieuwe administratiesysteem eind januari werden ongeveer 40.000 documenten onterecht verplaatst. Uit voorzorg werd de inzage in online dossiers woensdag tijdelijk onmogelijk gemaakt, voor documenten voor de afhandeling van dossiers van fysieke schade (zoals scheuren in muren). De documenten voor een eventuele aanvraag voor vergoeding van waardedaling zijn online nog wel te zien voor de betreffende aanvragers.

Hoeveel schademelders daadwerkelijk hebben ingelogd en daarmee de betreffende documenten zouden kunnen hebben gezien, wordt nog onderzocht. Het verwijderen van de betreffende documenten is inmiddels opgestart.

Deel dit artikel:
Adverteren?