Aannemers fleuren hekken bouwterrein op voor gezinnen van patiëntjes protonentherapie

nieuws
Foto: Koninklijk Oosterhof Holman

Door werkzaamheden aan het nieuwe busknooppunt bij UMCG-Noord, keken de tijdelijke bewoners van het Familie De Boer Huis aan de Bloemsingel uit op een grote rij hekken voor een zanderige bouwput. Daar hebben de aannemers deze week iets aan gedaan.

Een vrijwilliger van de Stichting Vrijwilligers & Vrienden UMCG klopte bij de aannemers aan met vraag of de hekken bij het huis, waar gezinnen verblijven van kinderen die protonentherapie krijgen in het ziekenhuis, niet wat opgefleurd kon worden. Daarop besloot de aannemers vrolijke bouwhekdoeken op te hangen, speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen. Het bouwterrein wordt nu afgedekt met een aantal zoekplaatjes en afbeeldingen van kunstenares Gea Valk.

“We hebben gezamenlijk besloten om naast deze bouwhekdoeken, ook nog eens 500 euro te doneren”, vertelt Berden de Vries, projectleider bij Avitec. “We hopen dat de stichting hiermee nog andere mooie zaken kan realiseren, die ten goede komen aan de gezinnen die hier verblijven in moeilijke periodes”nvriendenumcg.nl