VRIJDAG Advies gaat verder als KultuurLoket om verwarring te voorkomen

nieuws
Foto: Mariska de Groot

VRIJDAG Advies verandert haar naam en gaat verder als KultuurLoket. De provinciale steuninstelling voor kunst- en cultuuraanbieders wil daarmee een duidelijke scheiding aanbrengen tussen het aanbod van cursussen en workshops muziek, theater en beeldende kunst en haar eigen werk.

“Onze vorige naam maakte duidelijk dat wij het deel van de instelling VRIJDAG waren dat het culturele veld in de provincie Groningen adviseert, ondersteunt en er verbindingen legt”, legt programmamanager Inez van de Kimmenade uit. “Toch moesten we regelmatig uitleggen hoe we ons verhielden tot het andere deel van VRIJDAG dat het aanbod van cursussen en workshops muziek, theater en beeldende kunst voor de gemeente Groningen verzorgt. Van de verwarring en misverstanden die daarover leven wilden we graag af.”

Iedereen in de provincie Groningen die kunst en cultuur (mogelijk) maakt kan bij het KultuurLoket terecht kan met al hun vragen, plannen en ideeën: “Het KultuurLoket denkt kosteloos met je mee en zoekt samen met jou naar een antwoord of oplossing”, vervolgt van de Kimmenade. “Bijvoorbeeld bij vragen over subsidiemogelijkheden, bij je zoektocht naar mogelijke samenwerkingspartners, een podiumplek, nieuwe dirigent of regisseur.”