Schaatsen en sleetjes raken op bij kringloopwinkels: ‘Ga de zolder op en kijk of u nog iets heeft’

De kringloopwinkels in Groningen zetten alle mogelijkheden in om aan de enorme vraag naar winterartikelen te kunnen voldoen. De sleetjes, schaatsen, snowboots, sneeuwscheppen zijn niet aan te slepen, zo stelt kringloopwinkel Kringloop+ aan de Diamantlaan.

Sinds halverwege vorige week staan de telefoons roodgloeiend. Vorige week ontstond er, volgens Kringloop+, een stormloop toen de winkel een foto van schaatsen en sleeën op Facebook en Instagram plaatste. Binnen 24 uur na het plaatsen van de foto waren de sleeën uitverkocht.

De kringloopwinkel verkocht afgelopen week duizenden winterartikelen. “Werkelijk alle hoeken en gaten van de opslagruimten worden binnenste buiten gekeerd om de klanten van dienst te kunnen zijn”, aldus Erwin Sturing, directeur van Kringloop+.

De kringloopwinkels roepen mensen inmiddels op om winterartikelen naar de kringloop te brengen wanneer ze die spullen kunnen missen. Sturing: “Veel mensen moeten op zolder onder een laag stof nog in onbruik geraakte schaatsen, sleetjes, langlauflatten hebben liggen.”