Verdubbeling in aantal gestopte eerstejaars RUG-studenten

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

Het aantal studenten dat zijn of haar studie aan de Rijksuniversiteit Groningen voor 1 februari heeft stopgezet, is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt de UKrant maandagmiddag.

Voor de peildatum van 1 februari stopten dit jaar 741 eerstejaarsstudenten met studeren aan de RUG. Vorig jaar stopten 380 studenten met de studie voor de datum waarop een ov-jaarkaart of een aanvullende beurs niet terugbetaald hoeft te worden.

Of de coronacrisis van invloed is geweest op het hoge aantal afhakende eerstejaars, kan de Rijksuniversiteit niet met zekerheid zeggen. Het lijkt echter wel de meest voor de hand liggende verklaring voor het hoge aantal stoppers. Een aantal van de afhakende eerstejaars geven de coronacrisis en het online onderwijs als reden om te stoppen.

Deel dit artikel: