UMCG start pilot met coronatests voor studenten om meer fysiek onderwijs mogelijk te maken

nieuws
Foto: Navy Medicine via Wikimedia Commons

Vanaf aanstaande maandag gaat het UMCG starten met een proef, waarbij het studenten van de opleiding Tandheelkunde twee keer per week test op het coronavirus. De pilot moet laten zien of er op- termijn meer fysiek onderwijs mogelijk is, als studenten sneltesten laten afnemen.

Drie weken lang laten Tandheelkunde-studenten zich, op vrijwillige basis, testen op het coronavirus. Twee weken later worden ook studenten die een master Geneeskunde volgen gevraagd om mee te doen aan de pilot. In totaal zijn 600 gevraagd om mee te doen. Positief geteste studenten mogen hun lesprogramma op een later moment inhalen.

De proef is onderdeel van het experiment van het Ministerie van Onderwijs, waarbij wordt onderzoek hoe sneltesten kunnen bijdragen aan de mogelijkheid om meer fysiek onderwijs aan te bieden. De pilot is onderdeel van het bredere onderzoekstraject, waaronder ook de proef met sneltesten bij de Aletta Jacobshal valt.