Studenten en medewerkers Alfa-college geslaagd voor Cambridge-examen

nieuws
foto: André Huitenga

Zes medewerkers en 33 mbo-studenten van het Alfa-college zijn geslaagd voor het zogenoemde Cambridge examen. Wie dat examen behaald heeft, kan op hoog niveau in het Engels communiceren.

Eén student en drie medewerkers hebben het examen zelfs afgerond op niveau C2, het niveau van afgestudeerde docenten Engels aan het einde van hun hbo-opleiding. Volgens het Alfa-college is dit heel bijzonder. “Een uitzonderlijk goede prestatie van alle deelnemers, vooral gezien de laatste helft van het traject online gevolgd moest worden en er extra veel zelfstandigheid van de studenten werd verwacht,” zegt projectleider en docent Engels Kevin Dijkema.

Cambridge English wordt steeds populairder In het schooljaar 2017/18 deden 12 studenten mee, maar voor het schooljaar 2020/21 hebben zich inmiddels al 70 kandidaten aangemeld. De studenten worden uitgedaagd om hun niveau van de Engelse taal te overstijgen en het Cambridge-certificaat te halen. Dat certificaat staat hoog aangeschreven bij organisaties van over de hele wereld.

Het Alfa-college onderzoekt inmiddels de mogelijkheid om ook deelnemers van buiten de school te laten deelnemen aan het Cambridge-aanbod.