Stadsnomaden Het Wieland hoeven toch niet naar Gideonweg

De Stadsnomaden van Het Wieland die nu op het oude slibdepot staan aan het Eemskanaal krijgen een tijdelijke nieuwe plek aan de Peizerweg. Ze hoeven dus niet naar de Gideonweg, waar de omstandigheden naar eigen zeggen onbewoonbaar zijn.

De nieuwe stek van Het Wieland is achter een bedrijvenpand aan de Peizerweg. “Het is een beetje een maffe plek. Maar wij weten er wel wat van te maken. We zijn er wel erg blij mee,” vertelt Eva Olthof, één van de bewoners.

De stadsnomaden moesten weg van hun plek en zouden aan de Gideonweg worden geplaatst, een stuk verderop waar ook andere stadsnomaden werden geplaatst. Die waren daar niet blij mee en kregen ook al een andere plek toegewezen. De hernieuwde communicatie met de gemeente doet de stadsnomaden goed: “We zijn vooral erg blij met de richting die we op zijn geslagen in de omgang met de gemeente,” vertelt Eva.

Deel dit artikel:
Adverteren?