Onderwijsinstellingen willen proef met sneltesten onder studenten uitbreiden

nieuws
Foto: Hanzehogeschool Groningen

De snelteststraat van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en Noorderpoort werkt tot nu toe beneden haar capaciteit. Daarom zijn de onderwijsinstellingen van plan om, naast studenten en surveillanten bij tentamens, ook mensen uit het praktijkonderwijs en reserveerders van studieplekken uit te nodigen voor een test. 

In de UKrant laat een woordvoerder optekenen dat ongeveer 25 procent van alle studenten die sinds januari zijn uitgenodigd voor een sneltest, deze ook daadwerkelijk hebben laten afnemen. In totaal zijn dat 323 studenten, verdeeld over de drie deelnemende onderwijsinstellingen.

De teststraat bij de Aletta Jacobshal kan echter 450 studenten per dag aan. De onderwijsinstellingen willen deze capaciteit graag benutten. Eind april gaat het Ministerie van Volksgezondheid evalueren, waarna gekeken wordt of de proef kan worden opgeschaald. Over een verplichting tot het laten afnemen van een test, voorafgaand aan een tentamen of het gebruiken van een studieplek, kunnen de instellingen nog geen duidelijkheid verschaffen.

Deel dit artikel:
Adverteren?