Jongeren mogen weer samen sporten: “We snakken allemaal naar verruiming”

Trainer Erwin Heerlijn van voetbalclub Oranje Nassau is blij dat jongeren onder de 27 jaar vanaf volgende week weer samen mogen sporten. Dat is een van de versoepelingen die dinsdag bekend werden.

“Er kwamen direct reacties binnen in groepsapps,” vertelt Heerlijn. “Ook bij trainers onderling, want we moeten nu brainstormen hoe we dit allemaal aan gaan pakken. We zitten nog steeds met de avondklok, dus het wordt een creatieve periode.”

Hij denkt dat het belangrijk is dat jongeren iets meer ruimte krijgen. “Ik denk dat we, net als zovelen, allemaal snakken naar wat verruiming. Als je kijkt naar voetballers en trainers , die zijn het vaak al jarenlang gewend om altijd met het spelletje bezig te zijn. Ik heb de afgelopen tijd bij de jongens gemerkt dat ze op zaterdag in groepjes van twee met plezier kwamen, ook al mocht er niet zo veel. Ze vonden het fijn om even andere mensen te zien.”

Hij heeft er veel zin in om weer te beginnen. “Afgelopen zaterdag was het bijvoorbeeld mooi weer. Toen dachten we al dat dit een mooie dag was geweest om ’s ochtends ergens een wedstrijd te kijken en daarna je eigen wedstrijd te doen. Dat lijkt ook al zo lang geleden, dus wat dat betreft kan ik niet wachten.”