GGD gaat ouderen versneld vaccineren

nieuws
Abel van Santen (97) krijgt een vaccinatie tegen het coronavirus. Foto: OOG TV

Omdat de Nederlandse GGD’en meer vaccins ter beschikking krijgen, gaat ook de GGD Groningen het vaccineren van ouderen versneld uitvoeren. Daardoor kunnen ook 80-plussers vanaf aanstaande vrijdag worden al uitgenodigd voor een inenting.

Volgens de GGD-GHOR is de versnelling mogelijk, omdat de beschikbare hoeveelheid vaccinatievloeistof efficiënter gebruikt wordt dan gedacht. Daarnaast zorgt een aanpassing in de zogenaamde ‘voorraadregistratie’ ervoor dat er meer vaccin beschikbaar is.

De GGD Groningen vaccineerde woensdag 927 mensen, waarvan 550 ouderen. Donderdag staan er 942 op de planning. De GGD roept mensen die een RIVM brief ontvangen op zo snel mogelijk een afspraak te maken zodat de beschikbare capaciteit direct volledig kan worden gebruikt.

 

Deel dit artikel: