“Gemeente moet zoeken naar oplossingen voor woningnood”

nieuws
Impressie via Woonborg

De gemeenteraadsfracties van PvdA en GroenLinks vragen het gemeentebestuur om oplossingen te vinden voor het tekort aan betaalbare woningen in de stad.

De woningmarkt komt steeds verder onder druk te staan, aldus beide partijen. De woningcrisis raakt mensen met een kleine portemonnee het hardst en de wachtlijsten zijn lang. De raadsleden Rik Niejenhuis (PvdA) en Lieke Schoutens (GroenLinks) vragen deze woensdag aan het college van B&W om oplossingen te vinden.

De gemeente heeft maar weinig instrumenten om meer grip te krijgen op de woningmarkt. De gemeente Amsterdam kondigde echter deze week aan dat ze wil onderzoeken of ze sociale huurwoningen van corporaties kan opkopen om ervoor te zorgen dat die betaalbaar blijven. Dat zou volgens Niejenhuis en Schoutens één van de mogelijkheden kunnen zijn om iets aan de woningcrisis te doen.

Deel dit artikel: