Gemeente komt sportclubs tegemoet met compensatieregeling

nieuws
Foto Andor Heij

Het gemeentebestuur wil, vooruitlopend op een steunpakket vanuit het Rijk, sportclubs tegemoetkomen door nu al de huur kwijt te schelden tot eind maart, voor niet gebruikte uren. Het college vraagt het Rijk om 856 duizend euro.

Door de coronacrisis hebben veel sportverenigingen de afgelopen maanden niet of nauwelijks gebruikgemaakt van de gemeentelijke sportvoorzieningen. “Wij willen onze sportclubs zo veel mogelijk en zo goed mogelijk steunen,” zegt wethouder Inge Jongman. “Hiervoor hebben wij al het corona Sportloket geopend. Hier kunnen clubs zich melden met financiële problemen. Daarnaast wordt vanuit het Rijk gewerkt aan een nieuw steunpakket voor de sportsector. Hier willen wij echter niet op wachten.”

Het college brengt samen met de sportclubs in kaart in hoeverre gebruik is gemaakt van een voorziening, om dit vervolgens in het tarief te verwerken. Hierdoor wordt maatwerk geleverd. Het betekent in de praktijk voor de meeste clubs een restitutie van een reeds betaald bedrag. De compensatie is van toepassing op de amateurgebruikers van de buiten- en binnensport, zwembaden en ijsbanen. Sport050 gaat alle sportclubs en sportbonden benaderen.