Gele steentjes Herestraat liggen binnenkort in tuinpaden, opritten en terrassen

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

De Groningse houthandel Gadero heeft ongeveer 80 kubieke meter aan oude, gele straatstenen uit de Herestraat opgekocht voor hergebruik. Stadjers kunnen de straatstenen kopen om rond hun eigen huis te gebruiken.

De ‘waaltjes’, zoals de stenen met het gestandaardiseerde formaat worden genoemd, zien er wel gebruikt uit, maar kunnen volgens het bedrijf nog prima een ronde mee. Gadero-directeur Henk Jan Bijmolt meldt aan de Groninger Ondernemerscourant dat de eerste orders al binnenstromen voor de stenen.

De straatstenen, waarover jaren lang klachten binnenkwamen omdat ze te glad zouden zijn, worden sinds 2018 in de gehele binnenstad vervangen door een stroevere variant.

 

Deel dit artikel: