Drie roeisters uit Stad in finale WK Indoor

sport
Foto: KGR De Hunze

Aanstaande zaterdag staan drie roeisters van KGR De Hunze in de finales van het wereldkampioenschap indoorroeien.

Marg van der Wal (17) en Anna Menke (14) doen mee aan de finales van de 2000 meter bij vrouwen onder 19 jaar. Mariken Stegmann (34) doet mee aan de finale voor vrouwen 60 minuten, waarbij deelneemsters in één uur een zo groot mogelijke afstand moeten afleggen.

Normaal gesproken zijn de finales van het WK Indoor op één centrale plek, maar door coronamaatregelen en reisbeperkingen wordt het kampioenschap dit jaar op afstand gehouden, waarbij de roeimachines (zogeheten ‘ergometers’) online aan elkaar gekoppeld zijn. De organisatie controleert met een videoverbinding of de deelnemers zelf hun afstand roeien.

Deel dit artikel: