D66 wil weten of gemeente invloed kan uitoefenen op verbouwing Heerenhuis

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

De gemeenteraadsfractie van D66 wil woensdag van het gemeentebestuur horen of het kansen ziet om de verbouwplannen die er zijn voor het voormalige Heerenhuis, aan de Spilsluizen in Stad, te beïnvloeden.

Onder bewoners van de Hortusbuurt zijn zorgen ontstaan over de plannen met het voormalige cafe-restaurant. Uit de aanvraag voor de vergunning van de verbouwing van het pand naar appartementen, zou blijken dat uitgebreide veranderingen aan de gevel van het pand in de planning staan. Omwonenden denken nu dat het karakter van het Heerenhuis verloren gaat bij deze verbouwplannen.

Het pand werd een maand na de sluiting van de horecagelegenheid opgekocht door vastgoedeigenaar Joshua Camera en twee maanden later ondergebracht bij Stichting Valquest. De stichting is nu officieel verantwoordelijk voor het pand.

D66 springt nu op de bres voor de omwonenden en wil van het gemeentebestuur weten of voor deze plannen de bestemming wordt aangepast van horeca naar wonen. Op deze manier zou de gemeente invloed kunnen hebben op het project van de nieuwe eigenaar of eigenaren.