‘Brieven van hoop’: bijzondere theatrale installatie aan Sint Jansstraat

nieuws
Foto: VRIJDAG

Achter de oude gevel van het gebouw van VRIJDAG aan de Sint Jansstraat in Groningen is vanaf zaterdag 20 februari een bijzondere installatie te zien. Vijfentwintig brieven van cursisten tussen de 10 en 12 jaar, waarin ze een gesprek aangaan met iemand die wel wat hoop kan gebruiken, zijn te zien en te lezen in een speciale installatie.

De installatie is het resultaat van het theaterproject Antigone 2.0, waarin de deelnemers cursisten werd gevraagd om Antigone uit de Griekse mythologie een brief te schrijven. Ze stellen zich de vraag ‘wat geeft mij hoop’ en nodigen mensen uit hun omgeving uit de andere stem in een dialoog  in te vullen. De cursisten sturen elk drie brieven naar vrienden, familie en bekenden. Ook gaan er 25 kaarten naar twee verzorgingshuizen en studenten van de PABO.

De brieven van de cursisten, vergezeld met een mooie portretfoto, zijn in ieder geval tot en met 1 maart te zien. “We hadden deze installatie natuurlijk graag feestelijk geopend en samen geproost op de kunsten, maar helaas biedt de huidige tijd daar geen ruimte voor”, vertelt Loes Nuijten, theaterprogrammeur bij VRIJDAG. “Wees daarom van harte welkom om op een eigen moment langs de gevel te lopen en het werk te bekijken.”