‘Alle contactberoepen behalve sekswerk vanaf volgende week weer toegestaan’

nieuws
Foto: spabielenda via Pixabay.com

Premier Rutte en minister De Jonge gaan dinsdagavond bekend maken dat alle mensen met een contactberoep vanaf volgende week dinsdag weer aan het werk mogen. Dat laten Haagse bronnen dinsdagmiddag weten aan de NOS. Alleen sekswerkers mogen hun beroep nog niet uitoefenen.

Eerder werd al bekend dat kappers weer aan het werk mogen en dat het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs voor een deel weer open gaan. Ook mogen jongeren tot 27 jaar hoogstwaarschijnlijk weer in teamverband sporten en mogen de niet-essentiële winkels hun deuren weer openen op afspraak.

Andere maatregelen als de avondklok, het maximum aantal thuisbezoekers en de sluiting van de sportscholen en buitenschoolse opvanglocaties, blijven waarschijnlijk wel van kracht.

Deel dit artikel: