Volgend jaar snellere sprintertreinen tussen Zwolle en Groningen

nieuws
Foto Andor Heij: Station Haren met trein, sprinter.

In 2022 doen sprintertreinen drie minuten minder over een rit tussen Groningen en Zwolle. Dat blijkt uit de concept-dienstregeling van de NS voor volgend jaar.

De versnelling is een gevolg van de verbeteringen rond het spoor bij Station Zwolle. Ook de spitspendel tussen Groningen en Assen schuift ook mee, waardoor de Sprinterreizigers tussen Assen en Groningen een betere verdeling over het uur
krijgen.

De verschuiving heeft ook negatieve effecten. Zo zijn Sprinterreizigers vanuit de Sprinter Groningen – Zwolle straks langer onderweg naar Flevoland, omdat de aansluiting op de Sprinter naar Lelystad vervalt. Sprinterreizigers vanuit Groningen Europark en Haren zijn straks ongeveer 4 tot 5 minuten langer onderweg van en naar de Randstad.