Traditionele wisseling van de wacht bij Student en Stad

Halverwege elke raadsperiode wisselt Student en Stad hun raadslid. Marten Duit maakt woensdag tijdens de gemeenteraadsvergadering plaats voor zijn opvolger Steven Bosch.

“We doen dit om de afstand met de student zo klein mogelijk te houden, ik ben 31 jaar oud, dat kan eigenlijk niet,” zegt huidig raadslid Marten Duit met een knipoog. Zijn opvolger Steven Bosch is al twee jaar betrokken bij Student en Stad, en weet sinds een jaar al dat hij Duit zou gaan opvolgen.

“Politiek heeft soms een beetje het imago van een stoffig jasje, en daar wil ik met Student en Stad ook een beetje doorheen beuken,” vertelt Bosch. Nachtelijke debatten zijn voor hem geen enkel probleem: “Ik ben student en dan moet je ook wel eens doorhalen tot 3 uur, dus dat is geen enkel probleem.

Deel dit artikel: