Spelers en staf FC Groningen akkoord met verlenging loonoffer

nieuws
Foto Andor Heij. Euroborg, FC Groningen

De spelers, staf en directie van FC Groningen zijn akkoord gegaan met een verlenging van hun loonoffer tot er weer met publiek mag worden gevoetbald, of tot uiterlijk 30 juni van dit jaar.

Ze verklaren zich daarmee solidair met de inspanningen die de club moet leveren om de coronacrisis door te komen. In mei vorig jaar zetten spelers staf en directie al hun handtekening onder dit loonoffer. De termijn hiervan liep tot eind vorig kalenderjaar.

Algemeen directeur Wouter Gudde zegt blij te zijn met de realiteitszin bij spelers en staf. “Wij hopen de komende maanden weer op veel steun te mogen rekenen van onze achterban en net als eerder dit jaar moet je dan ook kijken wat je zelf kunt doen. Wij hebben de situatie bij de spelers en staf geschetst en die begrepen dit heel goed. Binnen een half uur was duidelijk dat zij een verlenging van de collectieve solidariteit onderschrijven.”