ROC Menso Alting scoort weer hoog in keuzegids mbo

nieuws
ROC Menso Alting. google streetview

Het ROC Menso Alting uit de stad staat op de tweede plaats in de ranglijst van mbo-opleidingen in ons land. Dat blijkt uit de mbo-keuzegids 2021.

Op nummer 1 staat het Hoornbeeck College, met diverse vestigingen in het land, en op nummer 3 het ROC Twente. Ook het Noorderpoort en het Alfa-college uit Groningen presteren prima. Die staan in de top-40 op respectievelijk op plek 11 en 13. De top-40 van de Keuzegids wordt bepaald door het gemiddelde van alle opleidingen die worden aangeboden. Ook de Groningse mbo-scholen hebben zwakkere opleidingen.

ROC Menso Alting scoort vooral hoog met de opleidingen in zorg en welzijn. Volgens de leiding van de school heeft dat te maken met de korte lijntjes met studenten en met stagebedrijven. Daarom weten ze goed wat er speelt en kunnen ze goed aansluiten bij de ontwikkelingen bij bedrijven.

Deel dit artikel: