RIVM telt 39 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 157 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 39 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus is nu bij 7.663 personen in de gemeente het virus aangetroffen. Dinsdag lag dit aantal nog op 7.624. Dit betekent een stijging van 0,5 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. In de provincie werden het afgelopen etmaal 157 nieuwe besmettingen gevonden. De meeste positieve testen werden afgenomen in de gemeente Groningen. In de gemeente Oldambt gaat het om 28 nieuwe gevallen, Eemsdelta 20, Westerwolde 17, Het Hogeland 16, Veendam 9, Pekela en Westerkwartier 8 en Midden-Groningen en Stadskanaal 6. In de gemeente Oldambt moest een inwoner opgenomen worden in het ziekenhuis nadat deze eerder positief getest was op corona.

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 4.726 personen positief getest. In de ziekenhuizen vonden 201 nieuwe opnames plaats en 38 nieuwe Intensive Care-opnames. In totaal liggen er in de ziekenhuizen nu 2.299 personen. Dit zijn er 80 minder in vergelijking met dinsdag. Voorts werden er bij het RIVM 68 overlijdens gemeld in de afgelopen 24 uur.