RIVM telt 36 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 166 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 36 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart vorig jaar zijn er in de gemeente Groningen nu 7.569 personen positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 7.533. Dit betekent een stijging van 0,5 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen in de gemeente gemeld. In de provincie werden het afgelopen etmaal 166 positieve testen afgenomen. De meeste positieve testen werden aangetroffen in de gemeente Groningen. In de gemeente Oldambt gaat het om 24 nieuwe gevallen, Midden-Groningen en Westerwolde 18, Het Hogeland 15, Eemsdelta en Westerkwartier 14, Pekela 10, Veendam 9 en Stadskanaal 8.

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 4.891 personen positief getest. In de ziekenhuizen werden 165 nieuwe patiënten opgenomen, op de Intensive Cares gaat het om 42 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 2.347 personen in de ziekenhuizen, dit zijn er 41 meer in vergelijking met zaterdag. Voorts werden er bij het RIVM 30 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Deel dit artikel: